Chaoyue Zhang

Cloud

JIT  2016  Spring Foundation Studio III 

Instructor: Shaofeng Ge

Site: Nanjing, China
Architecture Design

Individual Work

 "In the Cloud" is a public space among skyscrapers, it is a flowing space that can be isolated and connected to provide different types of the workspace. In this project, we use free -flow form instead of straight lines. It is wonderful that imaging you now being in a mountain, you can feel the different atmosphere at the different parts of the hill--on the peak, or on the slopes, or on a valley; however you are actually in the same space. Moreover, the ups and downs of the ground meet the human walking habit -- people don't walk in a straight line. The goal of our architecture is to create a way of the movement as close as possible to the natural physical habit, offering more possibilities of activity styles people working there.